قدس آنلاین: «بشیر حاجیبیگی» سخنگوی سازمان انتقال خون کشور در گفتوگو با ایلنا، در تشریح وضعیت ذخیره خونی کشور برای بیماران خاص در شرایط اپیدمی کرونا، گفت: مردم باید بدانند که اهدای خون یک اقدام و نیاز ضروری و روزانه است. در حال حاضر در استانهای سیستان و بلوچستان، مازندران، گیلان، فارس، خوزستان، کرمان، تهران، هرمزگان و بوشهر برای بیماران خاص و تالاسمی کمبود خون داریم. توصیه ما به مردم این است که به خاطر شرایط ایجاد شده به دلیل ویروس کرونا، برای کارهای غیرضروری از منزل خارج نشوند، اما بدانند که اهدای خون یک کار ضروری است.
وی خاطرنشان کرد: نزدیک به ۲۰ درصد از خون اهدائی به بیماران تالاسمی و بیماران خاص میرسد که نیاز روزانه به خون دارند، از آنجایی که نمیتوانیم خون لازم برای این افراد را پس از ۴۸ ساعت فرآوری کنیم، مشخص میکند که نیاز به اهدای خون روزانه برای این بیماران تا چه اندازه حیاتی تلقی میشود.
حاجی بیگی گفت: در سالی که گذشت دومیلیون و پانصد و پنجاه و سه هزار بیمار برای دریافت خون به سازمان مراجعه کردند و از این تعداد به دومیلیون و چهارصد و شش هزار نفر خون اهدا شده است.
سخنگوی سازمان انتقال خون کشور گفت: تهران جزو کلانشهرهایی است که با داشتن ۱۶۰ بیمارستان و مرکز درمانی، پرمصرفترین شهر از نظر مصرف خون است. فعلا برای تامین خون در بیمارستانهای تهران هیچ مشکلی نداریم.
وی افزود: در حالی که ۲۵ درصد خون اهدائی کشور در تهران مصرف میشود، اما ۱۶ درصد مردم تهران خون اهدا میکنند. رتبه چهارم اهدای خون برای سیستان و بلوچستان است که اکنون جزو استانهایی است که با کمبود مواجه شده است.
حاجیبیگی گفت: یک درصدد از اهداکنندگان خون در کشور، AB مثبت هستند که از نایابترین گروههای خونی کشور به حساب میآید. در برخی از بیمارستانهای کشور نیاز به خون برای بیماران خاص و تالاسمی بیشتر است.
وی اشاره کرد: در سال ۹۸ مشارکت کمرنگ بانوان را برای اهدای خون داشتهایم. تمام افرادی که بالای ۵۰ کیلوگرم و جوان هستند، میتوانند خون اهدا کنند. سهم بانوان در اهدای خون ۴.۳ درصد است، در حالی که ۲۰ میلیون زن وجود دارد که از شرایط اهدای خون برخوردار هستند.
انتهای پیام/
نظر شما